Angol>>>Magyar Szótár
Segítség  |  Új szó
 Kis-/nagybetű nem számít    Ékezet nem számít
 Frame-es megjelenés    Táblázat készítése
  In English


Üdvözöljük a SZTAKI angol-magyar, magyar-angol szótárában!

Sokszor ér minket kritika amiatt, hogy nem törődünk eleget a szotar.sztaki.hu marketingjével. Ennek egyik oka az, hogy nem értünk a marketinghez, a másik pedig, hogy nem is akarunk érteni. Ennek ellenére most vannak mindenféle újdonságaink, amiket megpróbálnánk belegyömöszölni az Önök igen tisztelt tudatába és brózerébe marketing-kommunikációnak álcázott reklámok formájában. Megértésüket előre is köszönjük. (Akinek nem marketinge ne vegye magára, mindazonáltal!)

Ünnepi újdonságok a szotar.sztaki.hu-n

Ajándékozzon Ön is ingyenes online szótárt szeretteinek!

Most karácsonyi akciónk keretében akár féláron! Ez összesen 50%-os árelőnyt jelent a konkurencia hasonló, alsó-közép kategóriás ingyenes szótáraihoz képest, melynek eredményeképpen a mi szótárunkhoz most sokkal ingyebben juthat hozzá - amíg a szókészlet tart. Az ajánlatunkhoz mellékelt kazah vonzatszótár helyes megfejtői között újabb ingyenes szótárakat sorsolunk ki!
"SZTAKI szótár - jogodban áll szavazni"

A SZTAKI szótár nem jött volna létre, ha nincsenek Önök, drága, sok ismeretlen(es) látogatók, meg nem vagyunk mi, meg nincs az a néhány remek emberz, akik összegyűjtötték és folyamatosan bővítgetik a szókészletet. De jó ez így! De jó ez így? Kérjük mondja el véleményét a szótárról a SZTAKI ingyenes (hmm, ez is ingyen van, de akkor miből is élünk, bakker?) szavazó rendszerében található kérdőívén! Sztaki bá' a Szomszédokból már kitöltötte, töltse ki Ön is!
Tovább a szavazáshoz
"SZTAKI szótár, amit a böngésződbe rejtesz"

A SZTAKIimázs Központ az ünnepek közeledtével szeretne minél közelebb férkőzni az Ön böngészőjéhez, lehetőség szerint bebújni az eszközsorba, mert ez Önnek jó. A "SZTAKI szótár bookmarklet"-tel lehetővé válik, hogy bármely weboldalt nézegetve és az oldalon egy tetszőleges szót kiválasztva egyetlen gombnyomásra megkapja az adott szó fordítását. Ez tényleg neon állat, nem linkelünk, de Ön azért csak bátran!
Tovább
"SZTAKI szótár: ezt még a WAP is látja"

Ez a szlogen azért annyira jó, mert mi találtuk ki, de annyira azért nem volt jó, hogy ARC-ot nyertünk volna vele, ill. ezzel. Lényeg a lényeg, ha a mozgólépcsőn hirtelen eszébe jut, hogy elfelejtette hogy is van angolul a gyümölccsel töltött vajastészta-kosárka, vagy megőrjíti a kétségbeesés, hogy a cowslip az mocsári gólyahírt netán tehénnek való kombinét jelent-e most itt a megoldás: SZTAKI szótár WAP-on is! Ugyanaz az URL, ugyanaz az élmény: http://szotar.sztaki.hu. Esetleg http://szotar.sztaki.hu/index.wml. Franc se tudja, még sose próbáltuk. S hogy mi kell hozzá? Szinte semmi, "csak egészség legyen, meg térerő", meg Emil.RuleZ!
Tovább
Megunta már, hogy láncfűrésszel kergessék pszichopata key-gyilkosok világvégi Quake arénákban?

Régen kapott már excellentet rocket launcherrel végrehajtott sziámi iker szétválasztásért? Egyszóval: kalandra vágyik? (Na jó, ez két szó.) Itt az ideje, hogy beszálljon Ön is a harcba! Irtó-olvasó találkozó a SZTAKI szótárban. Le a megbúvó hibákkal! A tévesen lefordított szavakat végképp eltörölni! Segítsen Ön is a szótárban talált bénaságok, gépelési hibák javításában!
Tovább
Itt maradt még egy ficak, úgyhogy ide is írunk valami vicceset

A SZTAKI szótár hivatalos közleménye. A SZTAKI szótár (továbbiakban: SZTAKI szótár) nyomatékosan megkéri Misit a Barátok köztből, hogy a jövőben tartózkodjon az olyan nagy nyilvánosság előtt elkövetett, s az online magyar-angol szótárak jó hírnevét sértő megjegyzésektől, mint hogy "ebben a rohadt internetes szótárban semmit nem lehet megtalálni", vagy "ez a szó már megint nincs benne ebben a macskarágta angol szótárban". Egyben megkérjük Misit, hogy amennyiben mégis gondja támadna a szótárral, akkor jöjjön ki a bisztró elé, és játsszuk le, értve vagyunk, nem üzengetünk itt csak úgy ország-világnak!? A Kertész Géza rúgja meg!

Első probálkozásra talán ennyi, köszönjük, hogy elolvasták, munkatársunk hamarosan felkeresi Önt személyesen is! Meg fogják ismerni: csokoládé mikulásnak öltözött csokoládé mikulásnak lesz öltözve, a fejét esetleg valaki már leharapta, s egy együttműködési szerződést fog lobogtatni, mely létrejött egyrészt a Mikulás, mint mikulás, másrészt a SZTAKI szótár, mint a SZTAKI leglátogatottabb szótára között, melyben kívánunk úgy a saját, mint a magunk nevében kellemes ünnepeket, boldog új évet, mind emberileg és szakmailag!

Csókolom,
DSD

( txt: Pataki Balázs | swf: Kiss Gergő)


A magyar betűket Latin-2 kódolással vagy repülő ékezettel (á=a' ö=o: ő=o" ű=u" ...) adhatja meg.

Fontos:  A fordítás irányát a nyíl mutatja (>>> vagy <<<">).
Az irányváltáshoz klikkeljen rá!

A szótárat közösen, az Önök segítségével bővítjük. Ha egy szót nem talált meg a szótárban, de tudja a jelentését, kérjük használja az Új szó linket a szótár bővítéséhez.


A keresőfelületet az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztálya készítette és üzemelteti. A szótárral kapcsolatos észrevételeiket, véleményüket és mogyorós csokoládé felajánlásaikat Pataki Balázshoz, vagy a webmesterekhez eljuttatva bármikor szívesen fogadjuk.  
 

copyright (c) 2000 mta sztakiszotar@dsd.sztaki.hu