[origo] SZTAKI SzótárTovább a megújult sztaki szótárra! >

Ugrás a tartalomhoz


Collins unreleased

 

Nem! Nem, nem és nem!
Hová lett Collins designja?
Hihetetlen amit Pataki Balázs művel!
Ilyen nincs és mégis van.... hát ez fantasztikus.

Nem elég, hogy amikor odalép a közös lóhoz (HP4050), hogy némi tintás hengerrel paszírozott lapokat húzkodjon ki belőle, közben neuromán hajlamát szabadjára engedve sunyin kitekint szemüvege alól, majd egyre növekvő amplitúdóval mozgatni kezdi... az ember monitorját, megteremtve ezzel az igazi motion blurt, meg abba is belekontárkodik, amit más izzadtságos munkával pixelenként rajzol!

Mertugyevannak akik meg szok lenni kérve, hogy "...ááá de jó volt ez a vargabéles.. ja kollinsz kellene valami design a szótárhoz, mer' ősz van.". Mire az ember - átérezvén a megtisztelő feladatot, melyet reá rótt a sors keze - időt, fáradtságot nem kímélve próbálja megteremteni a mondanivaló és a forma finoman cizellált egységét, a modern technika rideg, személytelen szarvait letörve emberközeli képet igyekszik alkotni a világ gyönyörűségét alkotó körforgás egy részét kiragadva miszerint:
ősz van.

Mindemellett a szótár szellemiségét is tükröző gyönyörű jelek kell, hogy egyértelműen, ámde félreérthetetlenül adják a szemlélődő tudtára, hogy valójában hol is jár. A jeleknek nemzetközieknek kell lenniök, mindenki számára érthetőek kell legyenek ami nem könnyű, az üzenet nem kevésbé.

Barátaim, lássuk be, ez nem könnyű feladat.
Végül hosszas álmatlan éjszakák, őrültség határát súroló USB kábelek és gondolatok közepette megszületett az ötlet, hogy a bonyolult üzenetet "SZTAKI szótár", "ősz"
Ráírom a képre!

Már hallom is a sóhajokat, "Istenem, ez a Collins tud.", "Hogyan gondolkodhat valaki ennyire zseniálisan.", "Mindenre gondoltam volna, de hogy.." Nem, ne is folytassátok. Aki ilyen régen van a szakmában, mint én már pár hét alatt képes hasonló művészi jellegű problémákat megoldani. Hiába no, (könnyeket kitöröl szemből) amikor a színeket is leloptam valami images.google.com keyword:autumn nevű képről őszintén meghatódtam. Láttam a művem teljes pompájában, ahogy túlragyogta a Start gomb szürkeségét és az áramszünetet jelző UPS ledjét. Nem tagadom büszke voltam... de ami ezután következett azt Szauronnak sem kívánom.

Amint lehetett csak az alkalmat lestem, hogy megmutassam PB-nak a remekművet, hogy ámuljon és halljam dicsérő szavait kiszökkenni fogai kerítésén, melyek vad fordulatot vettek, mint egy kiló százasszög a mosógépben, emígyen szóltak:
"UUuuuu... ez k*va nagy.. kollinsz nyomd össze, akko' jó lesz."

Egy világ bennem és egy bögre füle a kezeim között omlottak össze. Mégis mit képzel ez a
Monitorrángatózöldfülűművészetiismeretekbőlfelmentettutolsókromanyoniemberegyed?

Porig alázhat egy művészi alkotást? Legközelebb mégis mire számíthatok? Megírja CD-re rosszul és aztán poháralátétként végzi a magasztos információt tartalmazó pitsorozat? Csalódtam, de nem adom fel. Underground mozgalomként közzé teszem a hamisítatlan, eredeti 2003-as őszi szótár designt, hogy mindenki megismerje a művészi egységet, ne csak azt a világot lássa amit PB a szemére húzott és elfedi az igazságot!

Kérlek téged is, hogy terjeszd a képet, küldd el minden ismerősödnek, hiszen most már Te is hallottál a gonoszról, a csúf, kopasz Pataki Balázsról. Az igazság ideát van, az erő legyen veled, ne szeress most, már csak ketten maradtunk-vajonkibírjatovább, az oroszok már a spájzban vannak, legyél Te is milliomos, kövesd a fehér nyulat és ne azért legyél vegetáriánus, mert szereted az állatokat, hanem azért, mert utálod a növényeket, all of them!

Collins

Az eredeti őszi szótár design: