[origo] SZTAKI SzótárTovább a megújult sztaki szótárra! >

Ugrás a tartalomhoz

Javítások pontosítása

Többen jelezték, hogy nem jó ez így, hogy bárki adhat be új szavakat, illetve javasolhat javításokat, hivatkozva itt különösen sulinetes barátaink genitáliák iránt tanúsított multilaterális érdeklődésére. De ez nem van így, viszont elmondom, hogy akkor hogyan:
  1. Jó fej szótárazó észreveszi, hogy egy szó nincs a szótárban, de ő tudja, hogy az a szó létezik és tudja a fordítását is.
  2. 'Új szó'-ra klikkleve egy formban megadja a szót, ellenőrzi, majd áldását adja rá.
  3. A szó azonnal bekerül az adatbázisba és kereshető.
  4. Jó fej szótár szerkesztő (webmester) egy álmos reggeli órán azon kapja magát, hogy nahát, már megint mennyi új szó van, kéne valamit csinálni velük (holott a "csinálni" ige a webmester legnagyobb ellensége, mind "do", mind "machen" alakban), így végigrágja az új szavak listáját és eldönti, hogy melyik szó maradjon és melyiket kéne törölni inkább. Webmester nem egy cenzori lélek, így szaftos fordításokat is bennhagy, ha azok alkalmasnak találtatnak külföldi útjai során a csajozásra.

A javításokkal hasonló az ügymenet azzal a különbséggel, hogy a javítási javaslatok nem láthatók azonnal, a szótárban az csak a szerkesztő jóváhagyása után kerül a szótárba.

Többen panaszolták, hogy jó lenne, ja tudnának megjegyzést fűzni az általuk javasolt javításokkal kapcsolatban. Szerintünk is jó lenne, mert néha mi sem tudjuk, hogy miből gondolja a kedves javító, hogy egy szót törölni kéne. Mostantól viszont várjuk a megjegyzéseiket is, amikhez külön dobozkát fejlesztett tbyte, illetve megadhatják az email címüket is. Ha az email címük mellett a kis pipát is bejelölik, akkor a javítás elfogadásáról vagy elutasításáról emailben értesítést küldünk. Ajándékként minden levélhez mellékelünk egyet kissg[bitman] nyögeteiből.

Hasonló email értesítést köldünk új szó hozzáadásakor (helyesebben annak elfogadásáról/elutasításáról) is, ha ezt kívánják.